2013-abril a cathalaunia.org

L’abril ha estat un més atapeït, fins dalt de tot. L’activitat ha estat constant i molt variada; en resumim les fites més evidents.

En l’apartat d’Epigrafia Ibèrica no sols s’ha refinat la presentació dels resultats de la cerca (ara, si els signes a cercar contenen quantificadors, es presenten les resultats agrupats per tipus de coincidència, de manera que si per exemple, es cerquen quines ‘paraules’[1] acaben en una Ka més un caràcter qualsevol, els resultats s’agrupen per: Ka-N, Ka-S, Ka-R, Ka-I, etc) sinó que s’han incorporat les noves adicions al corpus que na Carme Huertas i en David Folch han incorporat en la seva web fent que actualment es puguin consultar un total de 3.111 epigrafies.

També aquest bloc ha tingut novetats, i no pas petites, ja que algunes d’elles han estat el reflex d’activitats fora de l’estudi particular:

  1. Un primer apunt va venir a comentar breument la petita part que vaig tenir l’oportunitat de presenciar d’una jornada molt i molt interessant sobre la història del paisatge català.
  2. El seguí el corresponent a una també molt i molt instructiva conferència sobre les matemàtiques a Al-Andalus realitzada just el dia següent.
  3. I per si fos poc, es tancà el cicle d’apunts sobre visualitzacions de les dades de la Gòtia d’inicis del segle X, amb una desena entrada dedicada als Universos Documentals.
  4. S’ha preparat també un nou apunt comentant la defensa d’una nova i interessantíssima tesi doctoral d’en Joan Negre Pérez, del grup d’en Ramon Martí, però s’està a l’espera que sigui accessible en la web per tal de poder-la referenciar com cal; esperem poder donar-li sortida el més aviat possible.

També el Fons Cathalaunia ha vist incrementada la seva dotació documental que ja arriba als 689 documents.

I per si encara no fos suficient, la Bibliografia no ha parat de créixer, a voltes, de manera alarmant, i és que la recerca no ha pogut (ni volgut) cenyir-se a un àmbit específic sinó que seguint el fil ha anat ampliant més i més l’àrea d’interès directe amb efectes desastrosos per a la cua de lectures pendents, que si ja feia mesos que estava al voltant dels 300 ítems sense que hi hagués manera de reduir-la, ara, de fet, s’ha expandit encara més i ja sobrepassa els 350 PDFs que cal llegir i anotar, tot i que com es veurà amb les noves adicions bibliogràfiques[2], el ritme de lectura ha estat fracament alt. Terrible, en algun moment haurem de fer-ne un comentari al respecte…

Com sempre, llistem les novetats bibliogràfiques del mes per seccions [3]:

Secció Bibliografia de l’Êpoca Prehistòrica:

Secció Bibliografia de l’Êpoca Ibèrica i Romana:

Secció Bibliografia de l’Època Visigoda:

Secció Bibliografia de l’Alta Edat Mitjana:

Secció Bibliografia sobre Judaisme:

Secció Bibliografia Vària:

I per tancar, una fita numèrica. Aquest mes el web ha superat les 15.000 pàgines consultables; en concret, a la fi del mes, cathalaunia.org en presenta 15.098.


Notes

  • [1] Sinó fos per que hi han casos en que un final de línia (de suport) pot partir arbitràriament una expressió originalment unitària, crec que el terme correcte seria el d’episemema, concepte que tant engloba ‘paraula’ com ‘frase’, tota vegada que l’ibèric sembla ser una llengua aglutinant o tal vegada, incorporant o polisintètica.
  • [2] Per norma, sols s’inclouen en la Bibliografia els títols que han estat prèviament llegits o consultats personalment, tret d’algunes obres de consulta o referència, per les que el baremo mínim és d’haver-les pogut documentar de manera adequada bibliogràficament i/o estar disponibles públicament a Internet.
  • [3] Es marquen amb (W) les entrades que es poden trobar lliurement a Internet.
Aquesta entrada s'ha publicat en cathalaunia.org, estadística, Fons Cathalaunia, Ibèria, ibèric nord-oriental, iber, Iberika, Joan Negre Pérez, OCORDE i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.