2013-agost a cathalaunia.org

S’acaba l’agost i semblaria que ha estat un mes de vacances… Fals, molt fals. L’agost ha estat un mes antroponímic; exclusivament. L’activitat ha estat tan centrada en la creació de la nova secció d’Antroponímia, que de fet, ha paralitzat la resta de seccions; es podria parlar d’immersió antroponímica, però fora més exacte parlar de tsunami antroponímic.  No que hagi estat una activitat especialment visible, tota vegada que es tracta bàsicament de la programació interna del web i de les eines de gestió associades, però sí molt i molt delicada, massiva i absorbent.

El cert, és que ha calgut un esforç molt superior a l’esperat, però afortunadament els resultats són també certament més engrescadors del que es pensà en un primer moment. No sols s’ha posat fil a l’agulla a la nova secció, sinó que s’ha desenvolupat un seguit de tècniques de detecció de grups antroponímics, que es veuran recollits en un nou article. Aquest resum mensual no és el millor lloc per parlar-ne, ja que bé es mereix un apunt propi un cop tancat et text definitiu. El que sí ja podem dir és que aquest agost ha portat una secció nova a partir de la qual habilitar el registre de gairebé qualsevol antropònim altmedieval, i poder consultar-ne el seu ús (quina gent, de les identitats detectades en el Fons), localitzacions (a on s’emprà) i la llista de documents del Fons on apareix. I el que és més important, els nous documents que es vagin entrant a partir d’ara, s’hi aniran enllaçant automàticament. Però s’ha de reconèixer que el tema encara està tendre i segurament hi hauran ajusts i millores un cop l’ús diari dicti què està realment bé i què cal polir.

Aquest bloc ha rebut una única entrada, també centrada com no podia ser d’altra forma en el tema de l’antroponímia medieval. Hi havien prevists dos articles més, prou interessants i de temàtica més pròpiament historiogràfica, però han hagut de ser posposats ja que l’objectiu del mes no ha estat altre que aconseguir arribar al setembre amb una nova secció d’Antroponímia per el Fons Cathalaunia mínimament funcional – i ha costat Déu i ajuda -.

La Bibliografia també ha estat aturada (antroponímia, antroponímia, antroponímia…). Internament, s’ha reconstruït el sistema de notacions utilitzat (no pas poca cosa) ja que el canvi de programari ho havia forçat; el nou sistema promet ser més hàbil… Veurem… Les entrades bibliogràfiques del mes, quantitativament són gairebé anecdòtiques ( no pas temàticament.. 🙂 ).

Llistem les novetats bibliogràfiques del mes per seccions[1]:

Secció Bibliografia de l’Êpoca Ibèrica i Romana:

Secció Bibliografia de l’Alta Edat Mitjana:

Aquest mes, cathalaunia.org ha superat la barrera de les 20.000 entrades, en concret, a la fi del mes, presenta 20.320 pàgines consultables; quelcom certament impensable en començar aquest web!


Notes

  • [1] Es marquen amb (W) les entrades que es poden trobar lliurement a Internet.
Aquesta entrada s'ha publicat en antroponímia, cathalaunia.org, estadística, filologia llatina medieval, Fons Cathalaunia, lematització i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.