2013-novembre a cathalaunia.org

S’acaba novembre i cal fer balanç mensual. En perspectiva, podríem dir que ha estat un mes de consolidació.

En el web cathalaunia.org, s’han expandit les facilitats d’exportació de dades en format XML per incorporar-hi els continguts de les seccions d’Epigrafia Ibèrica i d’Antroponímia altmedieval.  Mentrestant, es continua calculant un sistema de comparació de documents altmedievals, amb la idea de poder superar el prerequisit actual d’una segmentació manual dels texts; càlcul molt massiu i que requereix un fotimer d’hores (dies, setmanes). I en paral·lel, es continua treballant en la cerca lliure en els continguts de la Bibliografia, que tampoc és que sigui una tasca especialment lleugera, computacionalment parlant…

Tant el Fons Cathalaunia, amb la introducció de nous documents, com la secció d’Epigrafia ibèrica, amb la incorporació d’anotacions bibliogràfiques, han estat àrees d’activitat. Relacionat amb aquesta última, aprofito l’avinentesa per agrair molt especialment a en Joan Ferrer i Jané els aclaridors comentaris sobre els signaris i corpus epigràfics ibèrics.

En aquest bloc, hem tingut un parell d’entrades noves:

  1. Una, sobre Antroponímia altmedieval computeritzada, per explicar amb un cert detall els desenvolupaments que es van realitzar el passat estiu per tal de coordinar programàticament les dades de les seccions d’Identitats personals del Fons Cathalaunia (col·loquialment, el ‘cens’ de la Gòtia entre els segles IX i X), i el recull de la nova secció d’Antroponímia.
  2. I una altra, sobre l’antiga ciutat (i riu) de Sicane a la Ibèria, i la colonització per part dels seus habitants – probablement a finals del segon mil·lenni aC. – de l’illa de Sicília.

En l’apartat bibliogràfic, ha estat un mes molt prolífic, és a dir, de molta i molt intensa lectura. Els temes abordats han estat variats, però interrelacionats de maneres poc previstes; intentarem parlar-ne més endavant, en altres apunts. El que no ha baixat, ans bé a continuat creixent, és la cua d’obres pendents de lectura, ja passen de les quatre centes… Res a fer-hi…

Com és costum, llistem les novetats bibliogràfiques del mes per seccions[1]:

Secció Bibliografia de la Secció de Prehistòria:

Secció Bibliografia de l’Êpoca Ibèrica i Romana:

Secció Bibliografia de l’Època Visigoda:

Secció Bibliografia de l’Alta Edat Mitjana:

Secció Bibliografia Vària:

A la fi del mes, cathalaunia.org presenta 20.588 pàgines consultables.


Notes

  • [1] Es marquen amb (W) les entrades que es poden trobar lliurement a Internet.
Aquesta entrada s'ha publicat en antroponímia, Bibliografia, cathalaunia.org, Fons Cathalaunia, Iberika, Joan Ferrer i Jané, semblança documental, Sicane i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.